Hertachtigen

 

Hertachtigen horen bij de familie van de evenhoevigen en zijn dus zoogdieren.

Herten komen voornamelijk voor in bossen en wouden, sommige herten leven ook op open grasvlakten, maisvelden, in moerassen en op toendra’s.

  • Photo of Eland

    Eland

    De hoog op de poten staande eland is het grootste in het wild levende landzoogdier van Europa. Zijn grote vormloze…

    Verder lezen »
  • Photo of Edelhert

    Edelhert

    De kop-romplengte van het edelhert is 1,65 tot 250 m en het edelhert heeft een staartlengte van 12 tot 15…

    Verder lezen »
  • Photo of Rendier

    Rendier

    Bij het rendier is de kop-romplengte 1,80 tot 2,20 m. De staartlengte is 10 tot 20 cm en het gewicht…

    Verder lezen »
  • Photo of Ree

    Ree

    Het ree bewoont in zijn grote verspreidingsgebied de meest uiteenlopende habitats: bossteppen, moerassen en hooggebergte. In West-en Midden-Europa weet hij…

    Verder lezen »
  • Photo of Damhert

    Damhert

    De Feniciërs en later de Romeinen brachten het damhert vanuit zijn oorspronkelijke verspreidingsgebied in het Midden-Oosten naar alle landen rond…

    Verder lezen »
Back to top button
Sluiten